Као националног политичког активисту није ме изненадила најновија срамотна изјава Филипа Давида по питању статуса окупираног дела државне територије Србије на југу. Мајушни круг србомрзачке „елите“ поново избацује нетачне и безброј пута поновљене мантре о српској „геноцидности“ и националној затупљености већине припадника нашег народа кроз читаву историју. Филип Давид аутошовинистичком драматизацијом сложеног проблема Косова и Метохије нуди Албанцима на тацни оно што им никада није припадало. Опозиционар гарантује Србији да ће постати земља меда и млека ако призна косовску независност. Тиме би се наводно релаксирали односи на читавом Балкану.

Он чак бестидно помиње и геноцидне поступке српске војске у славним ослободилачким балканским ратовима 1912/13.године. Подсетио бих да је српски народ доживео два геноцида у 20.веку и низ етничких чишћења. Заслугом њихових пријатеља из тзв.ОВК Косово и Метохија су парадигма савременог Холокауста над Србима. Кажете да у Европи нема великих државника да сазову нову мировну конференцију за Балкан? Један озбиљан светски државник био је недавно у Београду и изнео својим домаћинима тезе потпуно супротне ономе што Давид неуко изјављује. Апсурдност ставова Филипа Давида је у томе што он у Србији слободно подржава албански сецесионизам, а Срби на Косову и Метохији живе у условима нацистичких гета. Ми који живимо у демократском друштву требали би да озваничимо нацистичку творевину на сопственој територији?

Није Косово твоје, Давиде! Пробајте Албанцима у Приштини да предложите логичан повратак у уставно-правни поредак Србије ради релаксације балканских односа. Добићете бесплатну карту за Жуту кућу, уколико сте за њу и чули. Књиге у руке, Давиде!

Миша Вацић, председник Српске деснице