Председник Српске Деснице и кандидат за председника Србије Миша Вацић рекао је гостујући на ТВ Хепи да је погрешно тврдити да је Путин напао Украјину и да се не сме заборавити да Украјина већ осам година напада Русе у Доњецку и Луганску и да Руси живе у Украјини у истим тешким условима као Срби на КиМ.

– Ја сам се питао зашто је Путин чекао осам година. Међутим, јасно је да се Русија припремала како би ова операција имала што мање жртава, како цивилних, тако и жртава међу регуларном војском Украјине – рекао је Вацић.

Он је сучелио своје ставове са Дарком Обрадовићем са Института за националну и међународну безбедност који свакодневно на телевизијским каналима шири русофобију и критикује Владимира Путина. Вацић је чврсто стао у одбрану Путина и Русије и објаснио хронологију и позадину сукоба.

Од како је почела руска интервенција у Украјини на домаћим телевизијама се врти неколико НАТО лобиста који не престаују да вређају здрав разум изврћући чињенице и проглашавајући жртве џелатима. Намерно прећуткују прогон руског становништва који траје у Украјини од Мајдана и државног преврата до данас.

Српски народ који је подржао Русе називају руљом и гомилом и то не само на медијима који су под директном контролом странаца, већ и на тзв режимским медијима у ударним терминима.

Подсетимо, Српска Десница од јуче скупља потписе за кандидатуру Мише Вацића за председника Србије.

Оставите Коментар