У склопу кампање за председника Србије, лидер Српске Деснице Миша Вацић обишао је Сврљиг и околна места где се састао са грађанима и пољопривредним произвођачима.

На конференцији за медије у Сврљигу, Вацић је рекао да је Сврљиг један од добрих примера где су млади остали на селу и баве се успешно пољопривредом. Он је рекао да би добру праксу из Сврљига требало пренети на друге општине у Србији и да је то рецепт како задржати младе на својој земљи.

– Запад је Србима наменио судбину ноговатеља немачких баба, чистача бечких, париских, лондонских или берлинских улица и јефтине радне снаге. За оне који реше да остану у земљи предвиђен је рад у страним компанијама, за минималац и по могућности у пеленама. Сврљиг је одличан пример да може да се живи од своје земље и да својим радом можемо спасити нашу омладину од одласка у иностранство – рекао је Вацић.

Он је рекао да су сврљишко јагње и белмуж много бољи од испијања еспреса у београдском „кругу двојке“.

Вацић је обећао да ће се као председник Србије борити забољи положај пољопривредних произвођача.

– Србија, у којој Миша Вацић и Десница, буду одлучивали обрачунаће се са увозничким и извозничким лобијима, та мафија мора бити ухапшена, вратићемо власништво државе над пољопривредним компанијама продатим странцима, а субвенције ће да добијају Срби. Да Срби! Ни Арапи, ни Немци, ни Хравати, ни Словенци. Један динар неће добитити странац, све мора бити усмерено на српско село и српске произвођаче. Нека кажу да је Миша екстремиста, али ни један српски динар нећемо дати туђину, довољно су им поклониле и предходна и садашња власт, а шта смо заузврат добили? Где је тај порез који Србији плаћају стране комапније када нам је спољни дуг из године у годину већи, данас је преко 30 милијарди евра. Време је да неко прекине черупање Србије – рекао је Вацић.

Оставите Коментар