Кандидат напредњака за градоначелника биће Лазар Гојковић (36), професор физичког васпитања и кошаркашки тренер, који до сада није био политички ангажован

Лазар Гојковић, тридесетшестогодишњи професор физичког васпитања и кошаркашки тренер, биће први на листи кандидата Српске напредне странке за одборнике Скупштине града и кандидат за градоначелника Ваљева на предстојећим локалним изборима. На седници Градског одбора СНС-а у Ваљеву, одржаној у суботу увече, представљена је и прихваћена листа на чијем челу је Гојковић, листа коју су утврдили виши органи странке и која се разликује од оне коју је пре месец дана предложио актуелни градоначелник Ваљева и председник ваљевских напредњака Слободан Гвозденовић.

За разлику од те листе на којој је Гвозденовић био на првом месту, сада се он налази два места ниже, на трећем, док је на другом месту, одмах иза Лазара Гојковића, Снежана Ракић, професорка овдашњег ваљевског одсека новоосноване Академије струковних студија западне Србије.

У кратком обраћању члановима Градског одбора СНС-а приликом представљања листе, Лазар Гојковић, који се до сада никад није бавио политиком нити је члан неке политичке партије, рекао је да је ту да анимира оне „који нису гласали прошли пут, оне који су неопредељени” и да „да свој максимум да се победи 26. априла за наше Ваљево, нашу Србију и нашу децу”.

Градски одбор СНС-а у Ваљеву је, поштујући препоруке председника странке, донео одлуку да кандидује нове и младе људе, тако да ће кандидат за градоначелника и први на листи бити Лазар Гојковић, потврдио је за „Политику” Дарко Глишић, председник Извршног одбора СНС-а. Претходне четири године биле су постављање темеља за велики инвестициони циклус у наредне четири године, истакао је он.

– С новом енергијом коју доносе нови људи можемо бити сигурни да ће поверење грађана Ваљева бити оправдано. Добрим изборним резултатом сматраће се онај резултат који је процентуално бољи од оног који смо постигли на претходним локалним изборима – рекао је Дарко Глишић.

Лазар Гојковић рођен је 1984. године у Ваљеву, дипломирао је на Факултету за спорт и туризам ТИМС у Новом Саду, има звање професора физичког васпитања и спорта и дипломирани је кошаркашки тренер с лиценцом. Играчку каријеру провео је у млађим категоријама и сениорском тиму КК Металац из Ваљева. Тренерску каријеру започео је као помоћни тренер у Металцу 2008. и на том место био до 2016. године, док се Металац такмичио у Првој лиги Србије, Суперлиги и АБА лиги. У једном периоду у сезони 2012/2013. године био је и први тренер Металца.

С младом кошаркашком репрезентацијом Србије (испод 20 година), као помоћник првог тренера Владимира Ђокића, освојио је 2015. године златну медаљу на Европском првенству у Италији. Од 2014. до 2016. радио је и као менаџер продаје у компанији „Филип Морис интернационал”, а од 2016. године је директор међународног кошаркашког кампа „Тео 4” чији је оснивач чувени српски кошаркаш и капитен репрезентације Милош Теодосић.


Оставите Коментар