СРПСКИ генерал Ратко Младић (80) је у изузетно тешком здравственом стању у холандској болници.

Јуче, док му је у посети била супруга Боса, није могао више ни да говори. Генералов син Дарко Младић нам каже да је Ратко лоше и да је са супругом Босом говорио само „да“ и „не“ и одмахивао главом:

  • Седела је код њега у посети два пута по два сата, пре и после подне, и само је она причала, а он је слушао. Нема снаге више да говори. Лошије је него у понедељак, када је могао да прича, отежано и полако, али је причао. Доктори су јој рекли да немају ништа ново да јој кажу у вези са његовим стањем и да су му мало променили терапију, али не знамо шта.

Одбрана је у понедељак послала захтев суду у Хагу да се одобри да Младића прегледају српски лекари – пулмолог и кардиолог, који чекају спремни да крену на пут, али одговора још нема.

Младић је у болници већ 11 дана и чини се да је у најлошијој здравственој ситуацији до сада. Има упалу плућа, воду у плућима и слабо му ради срце. Потпуно је малаксао и изгубио снагу. Српски специјалисти и стручњаци који су гледали његове налазе из Хага, како нам је речено, сматрају да су проблеми са плућима последица прележане короне почетком августа и да га лекари у Холандији тада нису добро лечили.

Кад је био заражен короном, није имао проблематичне симптоме, преболео је без температуре, али очигледно му је вирус направио проблеме на плућима, с обзиром на то да се до сада никада није помињало да му је приликом лечења протеклих година био потребан пулмолог. Младић је у протеклом периоду имао сталних проблема и са срцем, честе болове у грудима и висок крвни притисак. Последњих годину дана проблеме му је задавала и анемија. Већ неколико година се бори и са благом деменцијом, на шта су његови браниоци указивали и лекарима и суду, али они то никада нису дозволили да се утврди, јер би онда српског генерала морали да прогласе неспособним за суђење, а то ни по коју цену нису дозвољавали. Снимци Младићеве главе указивали су да има бројне промене на мозгу, али то никада није дато да се званично евидентира.

НИСУ ГА ЛЕЧИЛИ КАКО ТРЕБА
МЛАДИЋЕВО здравље драматично се погоршало од маја месеца. Он већ годинама болује од неколико озбиљних болести, а породица и браниоци десетине пута су до сада указивали да га не лече добро, да не постављају праве дијагнозе, да терапије касне месецима. Више пута је тражено да генерал буде пуштен на болничко лечење у Москву или Београд, слате су и гаранције Влада, али хашки суд то никада није дозволио.

Оставите Коментар