У Црној Гори се ових дана шири талас осликавања оронулих зидова у бојама црногорске тробојке из времана краља Николе.

Упркос забранама полиције, црногорска младост разбија страх и не одустаје. Сем примера омладине из Доње Горице која је синоћ по четврти пут осликала исти мурал, односно црногорску тробојку, момци из Загорича и Златице су и поред присуства и забране полиције овековечили зид тробојком.

Наиме, неколико дестина момака из ових насеља на достојанствен, културан али одлучан начин, на пасерели у месту Златица осликала је највећи мурал са мотивима црногорске тробојке.

На самом почетку осликавања пасареле, дошли су службеници Управе полиције, који су наредили да се прекине са радовима и легитимисали све учеснике овог догађаја. Међутим, храбри момци нису одустали док мурал коначно није осликан.

Један од учесника Миливоје Брџа Брковић саопштио је полицији да подгоричка омладина ради на улепшавању свог града, те да не ради ништа незаконито и противно прописима.

„Не дозволите иком да вам утера страх. Нема страха, сви смо заједно. Свака част момцима из Доње Горице који су покренули читаву причу и који су пружили отпор, ми остали смо ту да све то подржимо“, рекао је Брковић док је уживо на свом Фејсбук профилу преносио комплетан догађај.

Он је такође казао да је ово начин да Подгорица добије лепши изглед.

У једном тренутку службеници полиције издали су наређење да се одмах прекине са радовима, на шта су добили одговор – да неће одустати и да ће завршити мурал.

На овај начин и оваквим достојанственим понашањем ови момци су показали како се разбија страх и бесмисао полицијске тортуре.

„Само да знате то је та православна омладина, без иједне лоше речи су одрадили овај посао. Јесу ли ово господа – духом, карактером, сви насмејани делају“, рекао је овај храбри момак.

Овај пример храбрости „уличне“ борбе биће еталон за све оне који ових дана бране своје светиње и украшавају Црну Гори њеним традиционалним бојама.

Оставите Коментар