Драстичне промене очекују Српску напредну странку у наредних неколико месеци: биће замењен део руководства који се „одродио“ од народа, а у проблему је и један министар.

Ово је председник СНС-а Александар Вучић донекле и најавио на седници проширеног Извршног одбора СНС која је пре два дана одржана у Спортском центру „Шумице“.

Много је оних који нису добро радили, који су гледали своје, а не опште добро, те нико зато не треба да буде изненађен.

  • Не ради се овде о два, три имена. Многи ће бити замењени – каже извор из врха СНС.

Исти извор наглашава да је председник Извршног одбора СНС дарко Глишић, претходних месеци обилазио одборе, некада и више општина дневно и да је о свим дешавањима обавештавао Александра Вучића.

  • Сви који су лоше или незаконито радили упозорени су, добили су шансу да то исправе, неки јесу, али неки су се оглушили о упозорење и неће моћи да кажу да су изненађени – наводи извор. Међу онима који ће бити промењени су и поједини врло високи функционери, а спекулише се да је у проблему и један министар.

  • Користе позиције за лично богаћење и личне привилегије. Одродили су се од обичних људи и то не може да остане некажњено – истиче извор.

Након промена очекује се и подмлађивање странке будући да су се, према речима извора, поједини старији чланови, успавали и не труде се колико су то некада чинили. Вучић је рекао да је његов предлог да се изађе са великим бројем нових и младих људи.

  • Многима се то неће свидети, али , нажалост, говориће се и о некима од вас у наредном периоду на скупштини или конгресу странке. Неки ће добровољно да оду са својих функција, а неки неће добровољно – додао је Вучић.

Он је навео да је природно да долази до промена и да се ослобађа простор за неке друге људе, а на примеру победе на изборима у месној заједници Мајур у Шапцу илустровао проблеме у странци.

  • Тамо где смо опозиција, људи су показали већу енергију, жељу и посвећеност у раду него у огромном делу Србије где мисле да ће све на изборима да реши Вучић – нагласио је Вучић, и додао да снага СНС-а није у одбору и председнику, већ у народу.

Вучић је истакао да је СНС неупоредиво најбоља странка у поређењу са другим странкама у Србији, да у странку жели да доведе нове и младе људе.

Leave a Reply