Власти Северне Кореје подржале су резултате референдума у ДНР, ЛНР, Запорошке и Херсонске области о присаједињењу Русији, саопштила је корејска Централна телеграфска агенција, позивајући се на Министарство спољних послова земље.

  • Референдуми су одржани у складу са Повељом УН у којој су утврђени принципи равноправности људи и њиховог права на самоопредељење, као и у складу са легитимним методама и процедурама. Велика већина гласача подржала је улазак у састав Русије. Ми поштујемо вољу становника који су се изјаснили за интеграцију у састав Русије и подржавамо став руске владе да те регионе укључи у састав Русије – рекао је шеф Одељења међународних организација Министарства спољних послова Северне Кореје, преноси агенција.

Референдуми о уласку ДНР, ЛНР, Херсонске и Запорошке области у састав Русије одржани су од 23. до 27. септембра. На основу 100 одсто обрађеног материјала у ДНР је за уједињење с Русијом гласало 99,23 одсто грађана, у ЛНР 98,42 одсто, у Херсонској области 87,05 одсто, а у Запорошкој области 93,11 одсто.

1 KОМЕНТАР

Оставите Коментар