Потпредедник црногорске владе Дритан Абазовић први пут је данас разговарао са вршиоцем дужности Агенције за националну безбедност (АНБ) Црне Горе Дејаном Вукшићем, који је, како пишу подгоричке Вијести, већ сменио четири начелника сектора.

Смењени су Лука Булатовић, Данило Грозданић, Мирко Миловић и Милош Вујисић, наводе Вијести позивајући се на своја сазнања, и додају да Вукшић планира смену још неколико начелника.

Информација о смени званично није потврђена ни демантована.

Абазовић је након састанка с Вукшићем на свом твитер налогу написао да су подршке Владе Црне Горе и међународних партнера, важне за трансформацију АНБ.

  • АНБ треба коначно да ставимо у службу грађана – написао је Абазовић, који је најавио, како је навео, темељну реформу црногорске тајне службе.

Део подгоричких медија тврди да смена првих начелника сектора у АНБ-у представља поцетак радикалних резова у служби која је деценијама била под контролом ДПС-а.

Портал Борба пише да Вукшића у Агенцији очекује много посла, с обзиром на то да су сада владајуће странке, док су биле у опозицији, указивале на незаконитости у раду те агенције која је, како наводе, била у служби ДПС-а и актуелног председника државе Мила Ðукановића.

Сменом претходне власти очекује се, додаје се, да ће сви кадрови ДПС-а бити „оцишћени из службе“.

Иначе, Вукшић је био носилац победничке листе коалиције За будуцност Црне Горе на локалним изборима у Kотору.

Најпре је изабран за председника локалног парламента, одакле је, одлуком владе, дошао на позицију в.д. директора АНБ-а, одлуком владе Црне Горе.

Оставите Коментар