Ситуација са ширењем коронавируса у Русији не мења се на боље, рекао је руски председник Владимир Путин.

На састанку о санитарно-епидемиолошкој ситуацији у Русији, изјавио је да се број оболелих повећава, а све је више случајева тешког тока болести.

С тим у вези, Путин је тражио да се узму у обзир сви сценарији развоја ситуације са коронавирусом, укључујући и ванредне. Пре свега, то се односи на могуће прилагођавање радњи ради пружања медицинске помоћи грађанима.

Зато уколико је потребно, вреди употребити искуство руске војске у сузбијању болести, која тренутно успешно делује у иностранству. Такође је захтевао да га свакодневно извештавају о ситуацији са COVID-19 у Русији.

Такође је захтевао да га свакодневно извештавају о ситуацији са COVID-19 у Русији.

  • Потребна нам је добра, професионална прогноза. Не само средњорочно или дугорочно, већ и наредних 3-7-10 дана. Тражим од владе да такву прогнозу одржи и стално ажурира на основу стварне ситуације. Молим вас да ме свакодневно извештавате о томе – рекао је Путин.

Он је напоменуо да су у овом тренутку власти у стању да делују проактивно, мада се ситуација са вирусом не поправља. Председник је додао да ће наредне недеље бити пресудне у борби против коронавируса.

Leave a Reply