Пoзната глумица Ивана Жигон, уочи јануарских празника, објавила је ЦД „Успаванке свих језика и боја“, са 17 успаванки одабраних из целог света.

Уз пратњу харфе у изведби Иване Павловић, Ивана Жигон песме не пева само на српском, већ једну строфу изводи на оригиналном језику, па се тако може чути како звуче успаванке на италијанском, руском, арапском, немачком, енглеском, шпанском, бугарском, румунском, па чак и на кинеском језику.

Ивана сматра да су успаванке добре и за одрасле за смирење после свакодневног стреса и уз смех додаје да их једино не препоручује за слушање током вожње аутомобилом.

  • Свет би био налик на рај само кад би сви људи света умели да чују колико наликују успаванке широм света, кад би увидели колико су сличне све мајке у порођајним боловима, и колико личе док љуљају у наручју своју новорођену децу. Ма колико се успаванке из разних делова света разликовале по својој мелодији, језику, украсима, трилерима, па чак и по нотном систему она на свакој тачки планете изражава вибрацију најнежније молитве. Молитве за миран сан најчистијег и најневинијег бића – каже Ивана Жигон.

А. П.

Оставите Коментар