“Ноћни вукови” су момци из Русије који возе моторе не само због љубави према њима, већ првенствено због љубави према отаџбини, и жустро одбијају да их зову “бајкерима”. Ипак врло често их називају Путиновим бајкерима.

Чињеница да их председник Русије Владимир Путин назива “својом браћом” додатно их разликује од свих осталих моториста на свету. “Ноћни вукови”, заузврат, представљају гласне заговорнике његове политике.

  • Желим да кажем да једини одговор који можемо дати нашим непријатељима јесте наша солидарност, солидарност с председником Русије и наше јединство. Желим да кажем и да ћемо се и даље борити за слободу, за слободу од америчке демократије- поручио је 2016. Александар Залдостанов, звани „Хирург”, иначе вођа “Ноћних вукова”.

Чланови овог клуба за себе кажу да представљају велику групу патриота, истомишљеника који пре свега воле своју државу.

И док их Владимир Путин велича, западни медији их на све могуће начине дискредитују, називајући их “бандом коју дрма криза средњих година”.

„Ноћни вукови“ броје хиљаде чланова широм земаља истока. Носе гласне верске, али и политичке ставове. Сарађују с домаћим произвођачем мотоцикала ИМЗ-Урал, и обично возе америчке „Харли-Дејвидсоне“.

Хронологија

Ноћни вукови” основани су у мају 1989. године, и прославили су више од четврт века постојања.

Клуб је у почетку окупљао љубитеље рок музике и мотицикала који су осамдесетих година одржавали забрањене рок концерте у Москви. Међутим, 1989. када су званично и основани, постају “Ноћни вукови”- први званични мото-клуб у СССР.

Убрзо је уследило и оснивање огранака у Украјини, Летонији, Немачкој, Бугарској, Румунији, Србији и Македонији.

Клуб је годинама стицао све више симпатија у Русији, нарочито због свог патриотског става и неподељене подршке Кремљу. То, и блиске везе са Руском православном црквом донело им је улогу у политичком животу Русије.

Уживају подршку и велике симпатије Владимира Путина, који се неколико пута појављивао као почасни гост на њиховим окупљањима, возивши са њима “Харли Дејвидсон” моторе.

У августу прошле године “Ноћни вукови” су имали својеврсан шоу у Севастопољу, када су подржали припајање Крима “мајци Русији”, а Украјину назвали “државом коју контролишу фашисти”. Приликом њихове посете на улице кримске престонице изашло је 100 хиљада људи, а национална телевизија је преносила читав догађај.

Залдостанов је овим поводом у Украјини рекао: По први пут смо показали отпорност према глобалном сатанизму, растућем дивљаштву Западне Европе, према налету конзумеризма који негира сву духовност, према уништењу традиционалних вредности, према свој тој хомосексуалној причи, и тој америчкој демократији“.

Наводно су се борили на страни проруских побуњеника на ратишту у Украјини, као и да их финансира директно Владимир Путин. Међутим, они су ове наводе западних медија демантовали.

Својим “неподељеним патриотским ставом”, како кажу, навукли су на себе бес бројних непријатеља Русије. Тако су САД у децембру 2014. године увеле санкције против “Ноћних вукова”, уз образложење да је то “група која је учествовала у оружаном сукобу у Украјини”.

Након што су најавили “победнички марш” 9. маја од Москве до Берлина, у част победе над фашизмом, “Ноћни вукови” су се нашли и на удару Пољске и Немачке, које су им такође забраниле улазак у те земље. Санкцијама се придружила и Канада.

Ипак, санкције их нису спречиле да без проблема уђу у Пољску и одају почаст жртвама у Катињској шуми.

“Ноћни вукови” 1995. године лансирају своју модну линију под називом “Wolf Wear”, и отварају продавницу одеће, као и механичарску радњу “Wolf Engineering”. Поред тога, овај клуб организује бројне хуманитарне догађаје широм Русије још од 2001. године.

Чињенице о “Ноћним вуковима”

  • Ноћни вукови” обожавају бившег совјетског лидера Јосифа Стаљина.
  • Што се тиче ставова према ЛГБТ популацији, Залдостанов је у једном интервјуу изјавио да “када би се бирало друго име клуба, то би сигурно било ‘Смрт педе*има”.
  • Противе се “наметању западних вредности и америчке идеологије”.
  • Чланство у клубу је забрањено за жене.

Део ове “одабране скупине” можете постати уколико сте:

  • Мушкарац
  • Држављанин неке од бивших совјетских држава
  • Уколико вас је постојећи члан клуба позвао да се придружите
  • Уколико сте присуствовали окупљањима “Ноћних вукова” пуне две године
  • Уколико нисте хомосексуалац

Оставите Коментар