Богдан Богдановић и Немања Бјелица ће, уз Фондацију „Ана и Владе Дивац“ донирати медицинску помоћ Србији.

Донација ће укључити респираторе, медицинске маске и осталу потребну опрему болницама и медицинским установама у Србији.

Ова помоћ ће се користити у борби против коронавируса и против сузбијања пандемије.

  • Инспирисали су ме остали у НБА, као и широм света, који су помогли онима који су били најпогођенији широм света овом кризом, па ми је због тога било битно да помогнем људима у Србији донацијом ових средстава који ће помоћи да се сачувају животи. Желим да се захвалим храбрим медицинарима који раде напорно сваког дана како би се старали о свима погођеним коронавирусом. Знам да ћемо ускоро предбродити ово тешко време, заједно- рекао је Богдановић.
  • Поносан сам што могу да донирам ове битне ресурсе како бих помогао онима који се са прве линије боре против ковида-19, те подржао оне којима је потребна ова спасоносна опрема. Током оваквих тренутака здравље и сигурност си приоритетни и част нам је да можемо да помогнемо- рекао је Бјелица.

Фондација „Ана и Владе Дивац“ је настала 2007. године и, како се наводи, заснована је на 30 година хуманитарног рада.

  • Девастирани смо ужасавајућим последицама које је ова пандемија оставила на свет и срцима смо уз све погођене овом кризом. Кроз нашу Фондацију покушавамо да унапредимо квалитет живота и створимо бољу будућност за оне најизложеније. Ани и мени је част да имамо прилику да се придружимо нашим ‘краљевима’ (Сацраменто Кингс, прим. аут.) и пошаљемо респираторе, маске и остале ствари како бисмо помгли нашим херојима и пацијентима у родној земљи, како бисмо се борили са овим заједно- гласи саопштење Дивца.

Оставите Коментар