Са 11 метака из ваздушне пушке непозната особа или више њих тешко су ранили црног мешанца у суботичком Теслином насељу.

Пса су волонтери „Суботичке њушкице“ затекли јуче како непомично лежи на улици, одмах су га однели код ветеринара који се боре за његов живот. Рањени пас добио је име Никола, а удружење је поднело кривично пријаву против НН лица.Пса су волонтери „Суботичке њушкице“ затекли јуче како непомично лежи на улици, одмах су га однели код ветеринара који се боре за његов живот. Рањени пас добио је име Никола, а удружење је поднело кривично пријаву против НН лица.

Фото: Удружење суботичке њушкице
Фото: Удружење суботичке њушкице

Волонтери поручују онима који пуцали у пса и починили кривично дело „да га нису убили, да је Никола жив и да ће учинити све да се опорави!“.

Упуцан је са 11 метака, дијабола, у грудни кош, хипотермичан је, свега 35 степени му је темепратура, урађена му је лабораторија, ултразвук, тестови, РТГ, бубрези и јетра су у изузетно лошем стању, у шоку је и дехидриран – кажу у удружењу „Суботичке њушкице“.

Фото: Удружење суботичке њушкице
Фото: Удружење суботичке њушкице

После непроспаване ноћи пас је и данас био лоше и одбија да једе. Прима инфузију и терапије и под ветеринарским је надзором.

– Поднели смо кривичну пријаву Основном јавном тужилаштву у Суботици. Никола је још увек код ветеринара у стационару, лоше је, али се надамо да ће бити боље. Очигледно је био жртва иживљавања искомплексираних кукавица, ситних душа, који су своју моћ доказивали испробавајући колико је метака потребно испалити да би га убили – огорчени су Суботичани на суграђане који су пуцали у пса.

--