Иван Ђакић, син ХДЗ-овог саборског заступника Јосипа Ђакића, на Фејсбуку је Србима честитао Божић језивом сликом на којој усташа држи одрубљену главу Србина.

22-годишњи Ђакић је слику објавио данас, на православни Божић.

Уз одвратну фотографију написао је: „Свим „пријатељима“ србићима сретан божић“.

Ђакић је Индеxу, одмах признао да је објавио одвратну фотографију.

Све је признао, извинио се „свима које је увредио“ и жели срећан Божић.

„Јесам, јесам…“, рекао је Ђакић за Индеx.

Син ХДЗ-овог заступника покушао је да се оправда.

– Поделио сам фотографију од колеге и избрисао је за минут. То није моје мишљење и овим путем се извињавам свима које сам увредио те им честитам Божић – рекао је Ђакић за Индеx.

Ипак, и на самом сцреенсхоту јасно се види да Иван Ђакић није слику обрисао за минут, како тврди, као и то да ју није поделио, него да ју је сам објавио.

Новинари су позвали Јосипа Ђакића како би га питали одобрава ли то што његов син на друштвеној мрежи објављује слику усташе с одрубљеном главом Србина, али чим су му рекли да располажу спорном Фејсбук објавом његовог сина, ХДЗ-ов саборски заступник прекинуо је везу.

Иван Ђакић је пажњу јавности заокупио крајем октобра када је за Индеx новинар Иван Жада испричао да му је син ХДЗ-овца претио смрћу.

– Млађи син Јосипа Ђакића пред десетак сведока запретио је да ће ме убити. Рекао је: ‘Оног Жаду ћу затући, али не морам ја прљати руке. Платићу, знам већ и кога у Загребу да то направи уместо мене.’ Рекао је то пред више људи у кафићу који су ми то испричали. Није први пут да ми прете, али први пут имам сведоке који су ме одмах назвали и све ми препричали. Није угодно – рекао је Жада и додао да се све одвијало на шанку једног популарног кафића у Вировитици.

Ђакићев син, додао је Жада, при претњама се позивао на оца.

„Отац не сме ништа направити па ћу онда ја“

„Ђакићев син је рекао: ‘Он дира мога оца.’ Kада су му људи рекли да је ваљда његов отац велики дечко и да се може сам бранити, рекао је: ‘Отац не сме па ћу онда ја“, додао је новинар.

Kако каже, реч је о 22-годишњем Ђакићевом сину који је у Вировитици познат као дивљак који вози скупе аутомобиле. Аутима се хвали и на свом Фејсбуку.

Kако је испричао Жада, Иван Ђакић се хвали да му полиција неће ништа, што је, додаје, углавном и истина.

Новинар којем је претио Ђакићев син каже да ХДЗ-овац Ђакић има и своје људе у полицији и ДОРХ-у.

– Ако неки јадник нешто и напише, оде у фиоку. То није ни чудно јер је овдашњи начелник полицијске управе Ђакићев човек, упућени кажу да су и пријатељи. Јавна тајна је да Ђакић све може.. Ништа се без Ђакића овде не може. Исто таква ситуација је у локалном ДОРХ-у. Ја ово сигурно нећу пријавити овде јер ће то одмах знати Ђакић и кренути с притисцима на тих неколико људи који су то чули – огорчен је Жада.

Жада додаје да више ни не ради активно као новинар, тек ту и тамо објави текст на неком порталу. О Ђакићу, додаје, уопће није писао у последње време осим у понеком Фејсбук статусу. Зато му још више, каже, није јасно зашто му Ђакићев син прети позивајући се на оца.

Након што су му сведоци јавили за претњу и након што је код нотара у присуству адвоката оверио изјаву, Жада је назвао Ђакића како би му поручио да нико нема право да му прети, па тако ни његов син.

Жада је накнадно потврдио да је ДОРХ против Ивана Ђакића подигнуо оптужницу због претњи.

22-годишњи Иван Ђакић, син моћног ХДЗ-овца, власник је хотела

22-годишњи Иван Ђакић, син моћног ХДЗ-овца, иначе је власник хотела у Питомачи. Иза хотела стоји фирма Ђакић Тхим д.о.о., а у службеним подацима је као власник наведен управо Иван Ђакић. Уз млађег сина Јосипа Ђакића, званог Јопа, фирму заступа и старији син Томислав Ђакић који је члан Управе.

Advertisements