Један од најмоћниих политичара у ЕУ лидер владајуће већине у парламенту ЕУ Гај Верхофштат директно је поручио да они који желе Брегзит требају да имају на уму да могу да заврше на гиљотини!

ЕУ је место које воде независни експерти, где се поштују правила политичке коректности и владавина права? То је барем слика коју би смо стекли гледајући велике медије у Србији, а шта је реалност?

Најистакнутији посланик ЕУ парламента и лидер владајуће већине који председава посланичком групом Алде, белгијски Фламанац Гај Верховштат, директно је упоредио политичаре који се залажу за Брегзит са лидерима Француске револуције, уз поруку да жели да их подсети да су ти лидери Француске револуције завршили на гиљотини.

Лидер ЕУ јавно се противи демократској одлуци о изласку Британије из ЕУ, поред чега се јавно залаже за федерализацију ЕУ по принципу САД и идеји да целим континентом треба да влада један центар из Брисела.

Верхофштат је рекао „битно је да подсетимо“ функционере конзервативне странке како су завршиле њихове историјске колеге завршиле.

„Знам да се унутар конзервативаца они који су за чврст Брегзит пореде да лидерима Француске револуције. Мислим да је Грове Брисот, Борис Џонсон је Дантон и Реес-Могг пореде са Робеспјером“ рекао је Верхофштат.

„Не требамо да заборавимо како су ти људи завршили, људи нису ценили оно шта они раде и како их репрезентују јер су сви завршили на гиљотини. То је важно да их то подсетимо“.

Упркос претњама смрћу и ширењу мржње према неистомишљеника, ЕУ лидер није забрањен на друштвеним мрежама па тако и даље нормално функционише на интернету за разлику од бројних анти-ЕУ политичара који су забрањени на друштвеним платформама под образложењем да шире политичку некоректност, што је изазвало негативне реакција широм Европе.

Оставите Коментар