Утакмица прве албанске лиге између екипа Партизани из Тиране и Скендербега остала је у сенци скандалозног транспарента који се у једном тренутку појавио на трибини где су били смештени домаћи навијачи.

Транспарент је повезан са убиством Грка Константином Кацифасом у једном албанском селу пре неколико дана.

Кацифаса је усмртила албанска полиција, међутим оно што је исто тако узнемирујуће је да су његово страдање искористили навијачи Тиране да истакну морбидну поруку: „Мртав Грк, једно ђубре мање“.

После овог инцедента огласио се и Олси Рамам, брат Едија Раме који обавља функцију директора клуба из Тиране.

– Чим се банер појавио на том делу трибина, одмах смо реаговали, позвао сам истог момента нашег портпарола да оде доле и нареди да га уклоне. Био је истакнут врло кратко, али је и то довољно да нас алармира и за убудуће. Наш циљ, наш посао је само фудбал и ништа више ван тога – рекао је Рама у изјави грчким медијима.

Ипак, особе које су у дело спровеле овако гнусну идеју нису приведене и санкционисане.

– Нажалост, стадион није покривен сигурносним камерама да бисмо могли да лоцирамо изгреднике. Тражили смо их, испитивали бројне навијаче. Наши ултраси су нам рекли да они немају никакве везе са тим транспарентом. Тај који има нам је направио проблем, али сматрамо да је то само издвојен случај, не и став већине.

Рама је поручио да таквим екстремистима није место на стадиону, мада остаје мучан утисак због заиста језиве поруке која је послата.

-Такци националисти и екстреми немају места на нашем стадиону. Ми са тиме немамо везе и не желимо такве индивидуе на нашим трибинама. Они не представљају нас и то кажемо јасно и гласно. У сарадњи са властима, ако постоји начин да нађемо одговорне за писање транспарента, пронаћи ћемо их.