Даница Грујичић неурохирург, начелница Центра за неуроонкологију Неурохируршке клинике Клиничког центра Србије наводи да су онколошки пацијенти дисциплиновани.

  • Чувајмо себе и друге. Младима није паметно да иду у изласке, видели смо да и млади умиру. До почетка јуна ћемо ублажавати мере – каже докторка Грујичић.

Она напомиње да мере предострожноти не треба укидати, али да треба држати умерену дистанцу и носити маску, па чак и ако смо напољу.

  • Мере треба задржати до краја јуна. У овој фази, док јошу увек постоје ковид болнице, треба бити стрпљив. Нико још није поменуо обавезно вакцинисање. Вакцина још увек није ни у разради. Тек почетком 2022. године имаћемо оно што је сигурно. Морамо обновити Торлак, како не бисмо зависили ни од кога – наводи Грујичић и додаје:
  • Пацијенти не смеју да примају живе вакцине. Антитела нам могу послужити да се направи ефикасан лек. Несторовић је био у праву, код нас је најмања смртност. Словени су изгледа својом генетиком заштићени. Кад све ово прође морамо се вратити доброј организацији здравстве заштите – каже Даница Грујичић.

Оставите Коментар