Председник руске Државне думе Вјачеслав Володин изјавио је да је неопходно размотрити питање искључења Украјине из Савета Европе након погибије детета у Донбасу.

  • Догодила се страшна трагедија, о којој, међутим, не пишу европски медији. Нико се по том питању није огласио, ни Европски парламент, ни Стејт департмент, па ни министри иностраних послова других земаља – рекао је он.

Kако је казао, потребно је да о ОЕБС и Парламентарна скупштина Савета Европе затражи објашњење од украјинског руководства због тог инцидента, јер само тако је могуће смањити број жртава од стране оних који доносе такве одлуке.

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

Володин је констатовао да се ни председник Украјине није ни мало постидео што је послао беспилотну летелицу у рат са сопственим народом, а чак није ни изразио саучешће породици погинулог детета.

Он је додао и да се то догодило „уз сагласност америчких покровитеља и уз прећутну подршку европских земаља“.

  • Шта је по среди, дупли стандарди? Не, него нешто још много горе. Неко ће морати за то да одговара – навео је.

Подсетимо, како је нешто раније саопштио представник народне милиције самопроглашене Доњецке Народне Републике, у нападу беспилотне летелице украјинских снага погинуло је једно дете, док је једна жена рањена.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here