Русија препоручује одговорним земљама, укључујући Турску, да не потхрањују милитаристичка осећања украјинских власти, изјавио је шеф руске дипломатије Сергеј Лавров на конференцији за штампу у Kаиру.

  • Одмах ћу рећи да свим одговорним земљама са којима комуницирамо – Турска је једна од њих – топло препоручујемо да анализирају ситуацију и вечне милитантне изјаве кијевског режима и упозоравамо их да не потхрањују ова милитаристичка осећања – рекао је министар коментаришући питање да ли је Русија забринута због продаје оружја Kијеву.

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

Он је додао да би кијевски режим могао да упадне у непромишљене акције, што се може лоше завршити.

  • Чини ми се да су лекције требало да буду научене 2014. године. Нажалост, то још није случај. За сада нисмо видели потврду ове истине, коју су, надали смо се, научили сви они који су подстицали антируска русофобична осећања украјинског руководства и који су подстицали одсуство било какве жеље и прошле и садашње владе у Kијеву да испуне међународно-правне споразуме садржане у резолуцији Савета безбедности којом су одобрени Мински споразуми. То се може лоше завршити, јер у потрази за враћањем свог рејтинга, актуелни кијевски режим могао би да пође на непромишљене акције – нагласио је Лавров.

Украјински председник Владимир Зеленски посетио је пре неколико дана Турску, где је разматрао куповину оружја. Након посете украјинског лидера, председник Турске Реџеп Тајип Ердоган изјавио је да сарадња Турске и Украјине у одбрамбеној области није усмерена против трећих земаља.

Раније је прес служба водећег произвођача турских дронова „Бајкар“ саопштила да је Украјина већ купила турске ударне беспилотне летелице „Бајрактар“.

Оставите Коментар