Сви знају да он не може победити у Никшићу, и сам зна да је то истина. Ипак обилази, окупља и оптужује, обећава победу, има задатак и њему служи. За њега победа није да победи на изборима, него да покуша друге да заустави да не победе.

Читав смисао ових избора он види само у томе да отежа или спречи „Коалицију за будућност Никшића“ да освоји апсолутну победу, што из личних, фрустрирајућих разлога, што из тајног договора са ДПС да им ослаби главног противника. Он се труди да свој маргинални задатак обави што уверљивије. Важно је зауставити напредовање „Коалиције за будућност“, њен успех и победу у Никшићу. Само тиме се Дакин покрет и бави, нема ни речи против Мила Ђукановића или Брана Мићуновића, али Андрију Мандића напада свим срцем.

Да ли је стварно могуће да је једном српском националисти Мило ближи од Андрије или је његов српски национализам само инструмент за приватну економију. Где ће Дака када изгуби изборе и у Никшићу, затворио је врата Србије, одавно заборавио на Москву и ручкове по Београду, Бања Луци, ускоро ће бити сумњив, а у Црној Гори ће постати сувишан као „ратни профитер из 90-их“, и морално упитан.

Није био на сахрани куму Момиру Булатовићу који га је поставио за начелника МУП-а у Никшићу и после гурао у свим пословима преко границе. Ко да му верује осим оних неколико које ће платити за то, док на Палилули гради стамбени комплекс, није изабрао Никшић да гради, него Београд. Али и Београд има право да бира као и Никшић. И тако се све брзо открије и потроши, можда да и Дака заврши у Сплендиду, у Будви.

Већ има толико непокретности којим управљају његова деца од хотела до некретнина да ће му то бити као вратити се дома, „Никшићни на пјени од мора“ док се Никшићу пати и мучи да преживи. Све се одавно води и све зна и због тога уместо победе у Никшићу, Дака чека велики пораз па ће поново заборавити Никшић, седам година или више, као што ће „Crowne Plaza“ у Београду заменити метрополом туризма у Црној Гори, Никшићани ће остати сами са својима и са изабраном будућношћу, без свих тих пролазних путника који су се богатили и јачали на његовим леђима и имену.

Оставите Коментар