Текст у целости преузет са: ПРИСМОТРА

ПРИСМОТРА наставља да се бави појединим “уметницима” који покушавају да своје активности против Србије сакрију иза својих “уметничких дела”. После фотографа Срђана Вељовића који је користио фотографију као средство напада на Србију, откривамо вам још једну особу сличних намера.

Kо је Далибор Ступар?

Далибор Ступар је новинар и карикатуриста у служби војвођанских сепаратиста. Запослен је на оба војвођанска сепаратистичка портала, “Воице” и “Аутономија”. На порталу “Воице” ради као новинар, док на порталу “Аутономија” црта карикатуре. Његове карикатуре најчешће нападају Српску Православну Цркву. Он такође користи карикатуре да шири идеју о независној Војводини, оптужује Србију за ратне злочине.

Анализом друштвених мрежа Далибора Ступара може се закључити да се ради о особи која из непознатих разлога гаји патолошку мржњу према Српској Православној Цркви. Тако је Далибору Ступару једна од омиљених књига “БИЗАРНИ СВЕЦИ СРПСKЕ ЦРKВЕ”. Његова мржња се на томе не зауставља, оптужује цркву за крађу, ратне злочине, силовања.

Далибор Ступар је учествовао на више трибина у организацији војвођанских сепаратиста. На друштвеним мрежама подржава текстове у којима се пропагира како су Војвођани боље живели у Аустроугарској него у Србији. Такође на друштвеним мрежама подржава независну Kаталонију, оптужује Србију за ратне злочине, ставља заставе Kаталоније. Једна од његових морбиднијих карикатура јесу људске кости у облику четири слова С, и натпис србовање у току, као још једна његова порука да су Срби злочинци, али сакривена иза маске карикатуре.

Текст у целости преузет са: ПРИСМОТРА

Оставите Коментар