Генерал Wоо и Таргет, из вуковарско-загребачког реп двојца Трам 11, једног од пионира хрватске хип-хоп сцене, последњих дана пуне медијске ступце својим ултра-десничарским испадима и промовисањем албума чији стихови прште мржњом и увредама.

Овај националистички реп дуо је недавно објавио сингл ПШК у којем позива на линч левичара (које зове ‘лубеничари’), хомосексуалаца и самохраних мајки, а онда свој макетинг заокружио селфијем с неким од припадника хрватског конзервативног круга попут Велимира Бујанеца, Ратка Мартиновића и Златка Хасанбеговића с којима су јели, пили те, на крају вечери, “за дом спремни били”.

Због срамних стихова је Траму11 издавачка кућа Менарт отказала сарадњу и повукла њихов нови албум са полица ЦД шопова. Већину спорних стихова, помоћу којих су успели поново да дођу у центар пажње хрватске јавности, произвео је удесно накошени мозак Генерала Wооа, који се у слободно време, којег има јако пуно, зове Срђан Ћук.

– На челу ти петокрака, у оку дугине боје у колико си удруга што милијарду куна броје? Пуши ку**ц мало Титу, мало Кастру, ко Данка партизанка проваљујеш на терасу. Не волиш кувара, али добро грабиш из лонца, сви сте ту због новца као мит из Јасеновца. Балашевићи, нема вам државе ни на игрици, пушите ку**ц за ћирилицу на Илици – пева Ћук у песми ПШК.

Посебну је пажњу привукао срамотни стих о Јасеновцу.

– Зашто сам ја рекао да је мит из Јасеновца? Оно мит је, знаш оно. То треба истражити, оно, раскопат – рекао је Ћук.

Упркос томе што је део јавности остао згрожен речима које су изашле из Ћукових уста, то за њега није ништа ново.

Љубитељ злочина и злочинаца

Тако је пре нешто мање од године и по на Фејсбуку извређао хрватског писца, редитеља, сценариста те музичког и филмског критичара Анђела Јуркаса, а све због његовог коментара на смрт ратног злочинца Томислава Мерчепа да, у том случају, “не вреди она ‘о мртвима све најбоље’”.

“Је*о сам ти ону мртву бабу партизанку по сред уста, говно четничко”, коментарисао је Ћук Јуркасов статус па наставио: “Ти ћеш официрчићу партизански хахахаха је**м ти мртву бабу са целом екипом, сметлару четнички.”

Како пише Слободна Далмација, ако се мало боље дубље пенетрира у свест Срђана Ћука, који је натпросечно активан на друштвеним мрежама, може се разоткрити чаробан свет првог белог поља, кокетирања с фашизмом, опседнутости ‘Смрдославијом’, поносне хомофобије, узнапредованог шовинизма, сновиђења србочетника и склоности милитантном ‘домољубљу’, а Wоо тамо и често радосно дели објаве перјаница хрватске деснице попут Каролине Видовић Кришто, подкаста Велебит или портала Жељке Маркић.

Ћук новинаре обично зове дновинарима, али они се некад у његовим очима претварају и у сотоне или нешто неидентификовано “горе од четника”. “Н1 и сотоне које раде тамо као новинари и уредници су гори од четника. Не разумем зашто политичари трче на ту југо накараду од телевизије”, мисли Ћук.

Осим што мрзи, некад зна и да запрети. Тако је демонстрантима за повратак трга Јосипа Броза Тита отворено поручио: “Тхе Wалкинг Деад. Сва срећа да их никад не сретнем, било би им Сајмиште и Трпињска скупа. Скупљао би их зрињевац д.о.о шпахтлама”, мисли Ћук.

Ћук понекад прошири своје претње смрћу и на ширу демографску групу грађана:

– Живимо у националној држави а владају комуњаре које би цензурисале и кажњавале национализам. Неки људи се не могу променити и да им прислониш цев на чело. Само лустрација нам може помоћи да живимо нормално и будемо нормални – мисли Ћук.

Он је такође и антиваксер који воли да збија просте шале на рачун пандемије корона вируса.

Нешто му је идеолошки ближи председник од премијера те га често подржава у његовим наступима. Такође, Зоки (Зоран Милановић, прим.нов.), како га од миља зове, је уједно и једина појава у историји његова бивствовања за кога је Ћук успео да промени мишљење. Пре га је називао комуњаром, дезертером и “ретардусом”, а након што је Милановић одбио да оде на позив Српског народног вијећа, у Ћуковим очима је постао “цар.” “Зоки Зоља председник је цар. Како је ођ**о секташе светосавске хјаооооооо”, мисли Ћук.

Ћук не воли Србе па му се тако не свиђа ни коалиција ХЏ-а са СДСС-ом. Он је Милорада Пуповца практично окривио за све проблеме у земљи.

Вређање убијене Александре Зец

Ћук такође исказује склоност према уринирању по дванаестогодишњакињама. У објави, коју му је лајковало 65 пријатеља, Ћук је о убиству Александре Зец и идеји да се улица назове њеним именом написао: “Не МОЖЕ се ништа називати по криминалном обрачуну, ни улица ни парк ни грмље ди вам пси пишају. Фино си купите зеца и држите га у кадама као ваши дедови и баке који су држали свиње у кадама кад су украли туђе станове 45. У Згу”, мисли Ћук.

Ћук и о мигрантима тј. људима о којима не зна апсолутно ништа, исто тако има најгоре мишљење. Покрај слике која приказује трг крај загребачког ХНК, Ћук се није могао не запитати: “Зашто Хнк изгледа као мигрантска рута? Ди су главе?”, мисли Ћук.

Репер, иначе избеглица из Вуковара, не може да поднесе када се људи прогнани из ратом опустошене Сирије, Либије или Ирака упоређују са избеглицама током рата у бившој СФРЈ.

“Сви су имали логоре”

Ћук је, помало очекивано, велики фан ХОС-а којег назива “законски легалном јединицом ХВ-а”, а све оне који пропиткују намере момака који су у црним кошуљама дизали десницу и славили Павелића, Францетића и Лубурића назива “четницима, лефтардима и југосмрдецима”.

Ћук негира Јасеновац као стратиште невиних Јевреја, Рома и Срба те је, уз објаву у којој се о њему говори као о радном логору, ставио емотикон напетог бицепса и написао: “У свету тада је било 40.000 логора, сви су их имали. Немачка, САД, Канада, Британија итд.”

Ћук је имао један од својих карактеристичних напада беса када је аустријски парламент затражио забрану комеморације на Блајбургу.

Он је очигледно на страни нациста у Другом светском рату па је на годишњицу уласка савезничких снага у Загреб 8. маја 1945. ставио слику чудовишта с партизанском капом и приложио му тужан емотикон.

Ћук партизане назива “по*но тифусарима”, а изнео је и срамну теорију о ширењу тифуса у партизанским редовима, док Јосипа Броза Тита назива највећим ратним злочинцем.

Даље он зове Хрвате широм света да користе заставу са ушатим грбом.

– За све мале југосе, србосе и хрватеке преобучене у прогресивне глобалисте иде хладан туш. Историјска застава и грб са првим белим пољем су заштићени законом. Хрвати као мањина ван Хрватске могу користити ову верзију заставе. Не могу да корисре службени грб и заставу РХ. Ми у Хрватској можемо користити све. Зашто сада ћутите? – мисли Ћук.

Оставите Коментар