Муфтија београдски Мустафа Јусуфспахић испричао је у великом интервјуу како је својевремено играо фудбал за Црвену звезду, и то под лажним именом и презименом, у периоду док су црвено-бели дрес носиле легенде Драган Стојковић Пикси и Драгиша Бинић.

– Тренирао сам фудбал као клинац. У Београду није било средње теолошке школе, исламске, па сам наставио школовање у Сарајеву. Наставио сам да тренирам у ФK Сарајево. Добро смо напредовали, били смо на крају првенства Југославије за јуниоре у финалу са Звездом – почео је причу Мустафа за Kурир.

На том мечу приметили су га и скаути црвено-белих.

Цветковић, тадашњи секретар, рекао је мом оцу Хамдији и мени да, као београдско дете, треба дођем у Звезду и да ме чека дрес – открива мало познате детаље муфтија београдски.

Потом је Мустафа испричао и како је једном обукао дрес сениорског тима Црвене звезде, али је морао да наступи под лажним презименом јер је био регистрован у Сарајеву.

– На наредном распусту сам тренирао са Звездом, мислећи да ћу бити са својом генерацијом. Међутим, у свлачионицу улазе Драгиша Бинић, Пикси… Мислио сам да сам погрешио свлачионицу. Онда су ме повели у Зрењанин на утакмицу против Пролетера, али нисам смео да играм званично за Звезду, јер сам био регистрован у Сарајеву. Тако сам, да бих играо и да би видели какав сам на терену, добио дрес с презименом Јанковић. Изађемо на терен, али један посластичар, који је познавао мог оца и мене, кад ме је видео, почео је да виче “Мустафа, Мустафа”. Склонили су ме иако ми је тренер рекао да сам добро играо полувреме – испричао је Јусуфспахић.

Оставите Коментар