Какав ће бити нови нападачки дрон “Скат” који ће пратити ловце МиГ-35 на њиховим мисијама? Зову га “млађим братом” дрона “Охотник”, а развиће га компанија МиГ.

Министарство одбране Русије ће до краја ове године одобрити дизајн и коначне техничке карактеристике ове беспилотне летелице, док ће компанија МиГ започети са њеном изградњом, преноси РГ.

Руски лист наводи да је први модел овог дрона представљен 2007. године на међународном авио-салону МАКС. Према речима дизајнера беспилотне летелице, овај апарат ће тежити до 10 тона. Дизајниран је за напад на фиксне, раније лоциране циљеве, првенствено системе противаздушне одбране.

Осим тога, “Скат” ће моћи да досегне циљеве у покрету и на мору. Домет му је 4000 километара, а брзина 800 км/х. Због свог изгледа овај дрон помало подсећа на амерички борбени авион Ф-117 Нигхтхаwк.

Лист је такође потврдио да ће нови апарат бити “мали брат” дрона “Охотник”, који је развила компанија  Сухој. Осим тога, очекује се да ће “Скат” деловати у пару са ловцем МиГ-35.

Оставите Коментар