Аустријска влада је на интернету објавила „карту ислама“, што је у четвртак узнемирило муслимане, који упозоравају на то да је реч о „стигматизацији“.

Додају да се због ње „осећају несигурно“.

Интерактивна карта „сведочи о очитој намери владе да означи све муслимане као могућу опасност“, реаговало је Муслиманско веће у саопштењу које преноси „Франс Прес“.

На карти џамије, имена верских вођа, организација…

Раније током дана конзервативна министарка интеграције Сузана Раб објавила је информацију о отварању нове мрежне странице под називом „државна карта ислама“.

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

На њој се могу пронаћи имена више од 600 џамија и организација, њихове адресе, имена верских вођа и њихове евентуалне везе са иностранством.

Није нам била намера да подстакнемо „опште неповерење према муслиманима“, рекла је Раб, и додала да је циљ разоткривање „идеологије“ које оспоравају „вредности либералне демократије“. Kоалиција конзервативаца и зелених се оградила.

Kарта је плод сарадње Бечког универзитета и Документацијског центра за надзор политичког ислама, тела које је основала коалиција конзервативаца и зелених.

Они су се ипак оградили од те иницијативе.

Kурц редовно критикује

Kанцелар Себастијан Kурц редовно критикује „политички ислам“.

Након првог џихадистичког напада на аустријском тлу, који се догодио у новембру, број вербалних и физичких напада на муслимане је порастао у тој земљи средње Европе, наводи организација која бележи такве нападе.

Оставите Коментар