Увођењем новог празника Дана очева Русија је још једном показала да стоји на бранику традиционалних породичних и хришћанских вредности у времену када се оне у западној цивилизацији прогоне не само из јавне, већ и из приватне сфере – овако председник Српске лиге Александар Ђурђев коментарише то што је руска Дума усвојила предлог Министарства рада и социјалне заштите Русије да се сваке треће недеље у октобру обележава поменути празник, како се наводи, са циљем јачања институције породице и улоге оца у васпитавању деце.

Ђурђев истиче да Русија већ годинама води пропородичну политику са циљем демографског опоравка нације и да је овај закон само једна од мера у том правцу. Русија не дозвољава јавно промовисање сексуалности, ма о којим сексуалностима је реч, задржава за себе право да у јавној сфери промовише традиционалне вредности које Бога, отаџбину и достојанство човека стављају испред свега.

Зато је од 2000. године применом системских мера Русија обезбедила раст популације, али и броја школске деце што је посебно важно – наглашава Ђурђев. Нема сумње да је и Србији потребан овакав празник, последњих година се много говори о правима жена, деце и других рањивих категорија, што је добро, али је потребно посветити пажњу и мушкарцима, који су запостављени, иако су и даље, поред супруга, стубови породице и васпитања деце.

Муж је бранич жене и детета, говорио је Његош, а данас је институција мужа и оца угрожена до мере да је сада њу потребно бранити – закључио је председник Српске лиге.

Оставите Коментар