ВИШЕ од стотинак мештана села Дрен, Засеље и Крњињ у општини Лепосавић и даље протестује због намере приштинских власти да узрупира више од 80 хектара имања на овом подручју, укључујући и сеоско гробље и сеоску цркву Марковицу.

Фотографије погледајте ОВДЕ

Надомак окупљеног народа, на свега десетак метара, налазе се тзв. косовски полицајци са дугим цевима које смо затекли и нешто даље, пар стотина метара идући према сеоском гробљу. Осим тога, мештани тврде да се на околним брдима налазе и снајперисти.

Недалеко од специјалаца са дугим цевима тренутно су и припадници патроле британског КФОР-а, који мештанима незванично причају да су ови радови илегални.

Иначе, од јуче по подне житељи овог дела Космета протестују поред деонице магистралног пута Лепосавић-Јариње, где су јуче радници које је ангажовала косовска полиција изводили радове на проширењу пута који води ка засеоку Засеље, на месту на којем планирају изградњу базе косовске полиције.

Наиме, јуче је у разговору са мештанима, пуковник полиције тзв. Косова Ветон Ељшани потврдио мештанима да они планирају ту да граде полицијску базу пограничне полиције. Иначе, радови су од јуче по подне обустављени због протеста мештана, који у разговору за Новости истичу да неће дозволити да се на њиховим имањима па ни на гробљу гради било каква база косовске полиције.

Оставите Коментар