Реч је о случају који се догодио 7. маја 1999. за време интензивног бомбардовања Београда. НАТО на челу са САД планирао је да бомбардовањем потпуно уништи систем команде и снабдевања Војске Југославије.

Међутим, једна крстарећа ракета типа БГМ-109 Томахаwк, лансирана са бомбардера Б-2, уместо војног објекта погодила је — амбасаду Кине.

У амбасади су се у том тренутку налазили новинар агенције “Синхуа” Шао Јунхуан, новинар часописа “Женмин жибао” Син Синг и његова жена Ђи Ђинг. Сви су погинули.

Пекинг је упутио званичан протест.

Представници НАТО-а су, међутим, истакли да је циљ бомбардовања била зграда Савезне управе за снабдевање која се налази поред амбасаде и наводно обезбеђује снабдевање српских јединица, а амбасаду је ракета погодила “случајно“, јер је из ње емитован непрекидни радио-сигнал.

Војни стручњаци су присуство сигнала наводно интерпретирали као резултат рада некаквог командног пункта српске армије и зато су уништење тог циља сматрали оправданим.

На улице Пекинга изашло је више хиљада бесних грађана и каменовало амбасаду САД.

Протести су се проширили на Тајван, где је у Тајпеју нападнут конзулат САД.

Том приликом јавио се и Клинтон лично, који је покушао да скрене пажњу са убиства новинара на наводне злочине Југославије на Косову.