Рамуш Харадинај, албански злочинац, виђен је пре извесног времена на забави у општини Дечани на којој је пуцао из аутоматске пушке.

Догађај на којем је Харадинај пуцао из калашњикова, десио се 16. јуна ове године, а осим њега из пушке је пуцао и његов брат Даут Харадинај.

Према тек сада објављеним неким детаљима шенлучења браће Харадинај, неименовани извор приштинског портала рекао је да је током славља испаљено „на хиљаде метака“ и да је већина оружја које је коришћено „била илегалног порекла“.

На снимцима на порталу Lajmi.net се види како једна особа пуца из аутоматске пушке АК47, а нико од особа које су пуцале нису приведене, наводи Lajmi.net.

Раније је досадашњи премијер Харадинај у Скупштини реаговао на оптужбе када је његов саветник Дардан Гаши био оптужен „за шенлучење“.

  • Традиција пуцања код Албанца постоји од када памтим. Има овде људи који нису присуствовали оваквим ситуацијама. Потпуно се слажем да то није у складу са законом. Сви знамо како је за Нову годину или када су свадбе. Слажем се да ова интерпелација треба да буде порука и напомена да се успоставе критеријуми за убудуће – рекао је Харадинај у јануару 2018.

КФОР се још увек није огласио поводом инцидента који су изазвали Рамуш и Даут Харадинај.

Оставите Коментар