Остало је свега неколико дана до прославе 76. годишњице велике победе у Другом светском рату, а широм Русије су у току припреме за свечане параде. Пробе параде су одржане у Ростову на Дону, на Kриму и у Kалињинграду, преноси телевизија „Звезда“.

На тргу у Ростову на Дону одржана је прва вечерња проба параде победе. Све је изгледало као да је 9. мај. Три хиљаде војника у свечаним униформама, више од 70 јединица технике, изузев авијације. У овогодишњој паради у Ростову први пут ц́е учествовати оклопна возила војне полиције „Патрола“, санитетска возила „Линза“ и најновији аутомобили за техничко извиђање „Тајфун K“.

Проба војне параде одржана је и на Kриму. У Севастопољу је механизовану колону предводио легендарни тенк Т-34. Централном улицом града марширале су јединице Јужног војног округа и других безбедносних структура. У догађају је учествовало 2.000 људи.

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

У Kалињинграду је одржана прва ноћна проба војне параде. Парадним јединицама је командовао заменик команданта Балтичке флоте, вицеадмирал Сергеј Елисејев.

Током пробе увежбавана је координација акција парадних јединица, заставника и чета почасне страже. У проби је учествовало око 2.300 војника Балтичке флоте и других безбедносних структура региона.

Тргом је продефиловала и војна техника – тенкови Т-72Б3, топови великог калибра „Гиацинт“, самоходне артиљеријски системи „Гвоздика“, противавионски систем С-400, систем „Панцир С-1“, такетни систем „Искандер“ и друга техника.

На Дан победе улицама ће марширати више од 70 јединица технике која је у саставу наоружања Балтичке флоте, као и техника из ратних година.

Оставите Коментар