Лидер Српске деснице Миша Вацић поручио је, коментаришући санкције које му је увела Америка, да му је част што је на истој листи као и предсједник Републике Српске Милорад Додик и бивши шеф БИА Александар Вулин.

„Сматрам да је то најбоља потврда да сам на правој страни човјечанства у ова тешка времена. Част ми је да се налазим на листи гдје се налази и предсједник Додик, гдје се налази наш доскорашњи директор тајних служби државне безбједности Вулин“, рекао је Вацић за АТВ и наставио:

„Сви прави Срби су проказани, не само од непријатеља Срба, Републике Српске и Србије, већ од непријатеља човјечанства“.

Говорећи о разлозима због којих је на листи санкција, то јест, како су Американци навели „руског малигног утицаја“, Вацић је рекао да не постоји ништа свјетлије у политичком пољу од онога што ради Руска Федерација.

„У потпуности сам поносан. Захваљујем том Министарству финансија САД, само што ја не да немам ниједан пени, форинт, шилинг или динар код њих, него сам био увјерен задњих 15 година да ја тамо не бих добио зелену карту“, рекао је.

Вацић је нагласио да га санкције ни најмање не потресају.

„Могу вам рећи да сам добио више честитки него за Божић, а вјерујте да их за Божић добијем пуно“, каже Вацић.

Он је кроз смијех прокоментарисао и образложење америчког министарства финансија које је навело да је директно или индиректно пријетња за безбједност и политичку стабилност Сједињених држава.

„Какав је тај Миша Вацић невјероватан кад нарушава Сједињене Америчке Државе и колицне су те САД кад их један Миша Вацић нарушава“, закључио је лидер Српске деснице за АТВ.

Подсјећамо, америчко Минстарство финансија увело је нове санкције за појединце са Балкана, а на листи су се осим Вацића нашли и министар енергетике и рударства Српске Петар Ђокић и шеф Представништва Српске у Москви Душко Перовић.

Оставите Коментар