Свештеник Живојин Јаковљевић милионер из Њујорка, познат по луксузном и боемском животу не штеди новац на лобирање, како би био изабран за епископа ваљевског.

Добро је познато да је Ваљевсака епархија упражњена, након трагичне смрти владике Милутина, који је преминуо од последице короне. Већ неко време се по Ваљеву проноси вест да свештеник Живојин Јаковљевић не штеди и не жали своје милионе, како би био изабран за епископа ваљевског, западајући у духовно погибељни грех симоније.

Свештеник Живојин Јаковљевић познат је братским односима са бившим председником Борисом Тадићем и Вуком Јеремићем, са којима и дан данас интезивно сарађује и који настоје да му помогну да постане епископ ваљевски.

Тадић и Јеремић имају велики политички интерес да доведу свештеника Живојина Јаковљевића за владику ваљевског у настојању да остваре одређени утицај на свештенство и народ у Ваљевској епархији, која је позната по најславнијим Србима светитељима, устаницима, уметницима и другим великанима, од кнежевске и војводске куће Ненадовића и кнеза Илије Бирчанина, преко Светог Николаја Жичког и Охридског и Светог Јустина Ћелијског до Милована Глишића, Десанке Максимовић, старца Никанора Хиландарца и др.

Свештеник Живојин Јаковљевић се обогатио тако што је узурпирао имовину СПЦ у Америци и сада он и његова ћерка изнајмљују тај простор за снимање недоличних и грехом инспирисаних филмова, спотова и реклама у којима, чак, глуми и његова ћерка, позната под уметничким именом Марта Монтана. Они су толико новца зарадили да га троше на луксузне виле са базенима, аутомобиле, скупоцене часовнике и гардеробу.

Њихова бахатост и расипништво су толико узели маха да се се више и не скривају, него се јавно приказују на опште запрепашћење Срба у Америци, а сада им је на ум пала и таква светогрдна замисао да се тим противзаконито присвојеним новцем може “купити“ благодат Духа Светога и хиротонија у епископско дотојанство.

Извор/аутор : Микан Кртић

Оставите Коментар