У Србији је основано представништво Међународног евроазијског покрета из Москве, а представљање њихових активности одржава се сутра, 25. августа, у 18 сати у Скерлићевој улици број 12, у Београду.

Међународни евроазијски покрет је основан у Русији, 2003. године. На челу је филозоф и професор, Александар Гељевич Дугин. Поред рада на очувању традиције, историје и културе у Русији, Евроазијски покрет се бави и представљањем и ширењем идеје Евроазије на свим континентима, свим важним друштвеним питањима, посебно у државама у којима постоји разумевање, сарадња или заједничка култура и традиција.

Србија и Русија су традиционално братске и пријатељске државе. Поред православне вере, словенске културе и језика, Србија и Русија данас деле и многе друге вредности, чије очување може бити важно и за садашње и за будуће генерације.

Међународни евроазијски покрет из Москве почиње са радом и у Србији – прошле године је започета Балканска школа геополитике (у сарадњи са Институтом за политичке студије), трајала је од октобра 2017. до марта 2018. године. Ове године се наставља са припремом друге сезоне Школе, другим облицима научно-истраживачког рада, издаваштвом.

Ове године је преведена на српски књига Мрежни ратови (аутори: Александр Дугин, Леонид Савин, Валериј Коровин, Александр Бовдунов), припрема се и друго, допуњено издање, а током ове године ће бити још неколико књига на српском, руских аутора из Евроазијског покрета. Издавач ће бити Авала прес.

Представљању Покрета ће присуствовати и Господин Леонид Савин, директор администрације Евроазијског покрета из Москве.

Представљање Покрета је 25. августа у 18 сати у Скерлићевој, 12. (простор Српског културног центра Ћирилица).

Извор: pravda.rs

Оставите Коментар