Активисти Српске Деснице из Ниша, Велике Плане и Београда, провели су претходни викенд дружећи се и помагајући својим суграђанима.

Градски одбор Српске Деснице у Нишу, сходно програму и иницијативи председника Мише Вацића, да се већа пажња мора усмерити ка женама и деци, ка породиљама и мајкама, посетио је вишечлане породице у Јелашници и Оштовици, и том приликом су им поклонили школски прибор и слаткише за најмлађе.

„Тежња свих нас у Српској Десници јесте враћање традицији. Јаке, многодетне породица су основ стабилности и јачања наше државе. У наредном периоду планирамо да спроведемо више оваквих активности, желећи да свој деци омогућимо лепше детињство, и сигурнију будућност.“, рекла је Сузана Стаменковић, повереник Градског одбора Српске Деснице у Нишу.

Вредно су радили и активисти Српске Деснице на Новом Београду, који су акцијом чишћења приобаља реке Саве, обележили Светски дан чишћења. Срђан Шкипина, председник ОО Српске Деснице на Новом Београду, позвао је све грађане да свакодневно брину о чистијем Београду, а не само један дан у години.

„Слоган централне манифестације је – Солидарни с људима, солидарни с природом, и то нас је мотивисало да се организујемо и да сви заједно покажемо одговорност и бригу за очувањем животне средине. Више од десет чланова нашег одбора се укључило у акцију и резултат је чистији потез од Бранковог моста, па до ушћа Саве у Дунав.“

Фото: srpskadesnica.rs
Фото: srpskadesnica.rs

Српска Десница у Великој Плани учествовала је у традиционалној Брђанској пасуљијади, а у такмичарској дисциплини пастирски вишебој, у којој је се борило 26 екипа, десничари су освојили две златне медаље.

Фото: srpskadesnica.rs
Фото: srpskadesnica.rs

Ненад Рајковић, председник одбора у Великој Плани, истакао је пре свега вредност дружења, као и огроман такмичарски дух, који су чланови Српске Деснице показали.
„Пасуљијаду смо искористили и за промоцију Српске Деснице, и морам да истакнем да смо имали најпосећенији штанд, те да нам се јавио велики број заинтересованих суграђана који желе да се укључе у наше активности.

Из Српске Деснице најављују да ће наставити са организацијом пре свега хуманитарних и друштвено одговорних акција, како би помогли најугроженијима, али и како би дали пример да се очувањем свог места, свог града, чува и своја држава, и да активисти Српске Деснице увек стоје на располагању својим комшијама, и то показују искључиво својим радом.

Оставите Коментар