Овај филм је прави инструмент којим ће се оживети Јасеновац, важно је да се истина исприча аутентично, каже консултант Мајкл Беренбаум

Екипу филма „Дара из Јасеновца“ на снимању је посетио амерички експерт за Холокауст и стручни консултант Мајкл Беренбаум.

Гост из Америке гледао је припреме за сцену у којој глумци који играју усташе бацају више од 200 статиста у реку. Призор је целој екипи натерао сузе на очи.

  • Филм „Дара из Јасеновца“ је важан како би се спознала и испричала истина о Јасеновцу. Многи ће се поистоветити са страшном судбином девојчице, њеном храброшћу и снагом. Овај филм је прави инструмент којим ће се оживети Јасеновац, важно је да се истина исприча аутентично.

Kвалитет „Даре из Јасеновца“ лежи у његовој суптилности и дубокој људскости. Важно је показати да се то десило људима, као и да су те монструозне злочине учинили управо људи, а не нека чудовишта и друга бића. Сматрам врло смелом одлуком да све то буде приказано кроз нежност и недужност прелепе девојчице, која ће изнети своју причу – казао је Беренбаум.

Екипу очекује наставак снимања у Хрватској, а премијера је планирана за 2020. годину.

Иза филма „Дара из Јасеновца“ стала је држава са 2.300.000 динара, међутим, како кажу, то на крају изгледа неће бити довољно.

  • Планирани буџет биће око три милиона евра – рекао је продуцент Макса Ћатовић.

У филму ћемо гледати Макса Лубурића, ког ће тумачити Марко Јанкетић. Занимљиво да ће део приче Гаге Антонијевића бити и Нада Шакић, Максова полусестра, која је била чувар логора Стара Градишка, а касније жена Динка Шакића.

Оставите Коментар