Председник бошњачке Странке демократске акције и заменик председавајућег Дома народа ПС БиХ, Бакир Изетбеговић, тврди да над Србима није било масовних злочина у протеклом рату и да је број страдалих Срба укупно мањи од броја страдалих у једном дану у Сребреници.

Изетбеговић је то рекао на седници Дома народа Парламентарне скупштине БиХ, која је већином гласова одбила предлог измене кривичног закона којим би биле предвиђене казне за негирање геноцида и ратног злочина, који је предложио посланик Демократске фронте.

Реагујући на излагање посланице СНСД, Душанке Мајкић о таласу масовних суђења за злочине над Србима, Изетбеговић је, како преноси Клиx, истакао да „није било масовних злочина над Србима и да ће се ускоро утврдити, када се осуде сви они у таласу који спомиње, то неће бити једнако једном дану злочина који се десио у Сребреници“.

  • Срби треба да буду захвални на тој чињеници – рекао је Изетбеговић.

Мајкић му је одговорила да му не замера на ставу, али да и он њој, која говори у име српског народа, дозволи право на свој став и да остане доследна у томе.

Оставите Коментар