Поред најбољих оцена у школи, вредна и амбициозна ученица Анастасија Бајук из Сремске Митровице постиже и изузетне спортске успехе у кајаку

Одлична ученица четвртог разреда, образовног профила медицинска сестра – техничар Анастасија Бајук, рођена је у августу 2002. године у Сремској Митровици, понос је своје школе и свог града. Поред најбољих оцена, ова вредна и амбициозна ученица постиже изузетне успехе и у области спорта – у кајаку који тренира од своје девете године у Кајак клубу „Вал“ у Сремској Митровици.  

Успешан спој медицине и спорта

Како је своје детињство провела уз реку Саву, било је природно да се определи за спорт на води, окружена природом. На почетку је била учесник регата за почетнике, а затим вредним тренинзима у оквиру кајак клуба „Вал“, стигла до већих такмичења, какви су првенство Србије и Војводине. Била је шест година у континуитету првакиња Србије, а затим су кренула међународна такмичења, три европска и једно светско првенство. Прошле, 2019. године, освојила је седмо место на европском и светском првенству у категорији јуниори, годиште 2001. и 2002. 

Успешан спој медицине и спорта

Проблем у тренинзима кајака представља зимски период, јер је хладно. Но, уз помоћ Кајакашког савеза Србије и Градске управе Сремске Митровице, омогућени су јој прелепи услови за тренинг у топлијим крајевима, као и набавка нових справа за теретану. Ове, 2020. године, када су епидемиолошки услови дозволили, организовано је првенство Србије у једноседу на 200 метара, где је заузела високо треће место, а у двоседу на 500 и 200 метара прво место у категорији сениори, као и првенство Војводине у једноседу на 500 и 200 метара, на ком је друго, а у двоседу на 500 и 200 метара прво место. 

Успешан спој медицине и спорта

Ова успешна ученица медицинске школе учествовала је на такмичењу „Олимпијске наде“, незваничном светском првенству за јуниоре у Мађарској, на ком је била пета у трци на 200 метара у једноседу и четврта у двоседу на 500 метара. Крајем септембра је на светском купу за сениоре, где је учествовало 35 земаља, такође у Мађарској, у трци у двоседу и једноседу на 200 метара заузела седмо место и ушла у полуфинале. С обзиром на то да ово није била њена категорија, постигнут резултат је био одличан. 

Успешан спој медицине и спорта

У 2018. и 2019. години ова изузетна спортисткиња на основу својих резултата остварених на бројним такмичењима изабрана је за спортисту Града Сремска Митровица у категорији сениора. За све ове активности, наша спортска нада Анастасија Бајук има огромну подршку свога града, градске управе, као и подршку своје школе, чији је понос и најбољи амбасадор успешне младости, образовања, спорта, како у земљи тако и на међународним просторима.

Оставите Коментар