Њујорк Тајмс је објавио чланак у ком је за „најхрабријег дечака 21. века“ прогласио унука покојног председника Ирака, Садама Хусеина. Ово је његова прича.

Убио је 14 НАТО војника, бранећи свој дом. Овај дечак по имену Мустафа Хусеин из Ирака је четрнаестогодишњи унук Садама Хусеина који је био и послеледња особа с оружјем у рукама током инвазије САД-а на Ирак.

Он се чврсто одупирао америчким специјалцима приликом напада на вилу Навафа Шеик Зидан. У тренутку погибије он је био једина жива особа у кући, а поред њега су лежала беживотна тела оца Kусаиа, ујака Удаја и телохранитеља Абдел-Самла. Према исказима америчких војниика који су били укључени у операцију, када су провалили у кућу, млади Мустафа Хусеин отворио је на њих ватру из митраљеза, а америчка јединица од око 400 војника која је учествовала у опсади виле од тог тренутка је била блокирана.

Kада су му пред очима Американци убили оца и ујака, дечак је узвратио и убио је 14 америчких маринаца. Борба са у унуком Садама Хусеина трајала је око шест сати. Kада су Американци убили малог Мустафу, нису могли поверују да их је толико времена држао један мали дечак.

На крају чланка о Мустафи Хусеину новинар Њујорк Тајмса Роберт Јеиск пише:

„Да смо ми имали некога као што је овај дечак, изградили бисмо му споменик у сваком граду. Свуда би се причало о његовој храбрости, био би узор за млађе генерација, сада и у будућности – за сва времена!“