Министарство одбране Русије преноси најновије податке из зоне војне специјалне операције. Трупе Руске Федерације и Народне Републике развијају офанзиву у Донбасу, врше се прецизни удари по војним циљевима у низу региона Украјине.

Јединице Оружаних снага ДНР заузеле су већи део Новобахмутовке и боре се са јединицама украјинске 25. одвојене ваздушно-десантне бригаде у повлачењу.

Високопрецизно оружје дугог домета ваздушног и морског базирања уништило је јутрос складишта бензина и дизел горива у Рафинерији нафте Кременчуг, из које се украјинска група трупа снабдевала у централним и источним регионима земље.

Руски ПВО системи оборили су два украјинска хеликоптера Ми-24 у близини града Суми и насеља Урожајное. У ваздуху су уништене и 24 украјинске беспилотне летелице.

Оперативно-тактичка авијација Ваздушно-космичких снага Русије и ракетних снага су током ноћи погодиле 67 војних објеката Украјине. Међу њима: два командна места, два складишта ракетног и артиљеријског наоружања и муниције, 9 пољских артиљеријских оруђа и минобацача, као и 54 подручја концентрације војне технике Оружаних снага Украјине.

Укупно, од почетка специјалне војне операције, 124 авиона и 84 хеликоптера, 381 беспилотна летелица, 1.882 тенка и друга борбена оклопна возила, 203 вишецевна бацача ракета, 786 оруђа теренске артиљерије и минобацача, као и 1.764 јединице специјалних војних возила су уништене.

Оставите Коментар