Драган Васиљковић, познатији као Капетан Драган, пребачен је на 30 дана у самицу затвора Лепоглава због писама која су објављена у медијима у Србији.

Ову одлуку, на коју Капетан Драган нема чак ни право жалбе, донео је управник Лепоглаве Дражен Посавец и о томе обавестио Васиљковићевог адвоката Драгана Палибрка.

  • Дана 22.05.2019. на веб страници Dnevno.rh објављено је да је српски таблоид Информер објавио писмо које је из затвора у Лепоглави упутио осуђени ратни злочинац Драган Васиљковић, у којем, између осталог, наводи:,,Ми који смо у нацистичком логору Лепоглава, у одељењу 4Б (где су затворени искључиво Срби“, славили свако повлачење признања Косова…“ Васиљковић на тај начин вређа Казнионицу у Лепоглави као установу, а самим тим и њене запослене – наводи се у одлуци и додаје да је Капетан Драган прекршио Закон о извршавању затворске казне, према којем је наводно забрањено свако јавно оглашавање затвореника у медијима.

Палибрк каже да његов клијент није прекршио поменути закон и да је његов боравак у самици до 22. јуна наставак најстрашнијег шиканирања.

  • Према њиховом закону, осуђеник има право да неограничено шаље и да прима писма. Васиљковић је писао мени, свом адвокату. Ја сам тај који је прослеђивао Информеру. Ако је неко крив, ја сам. Ја, а не мој клијент… Он је, дакле, потпуно неосновано изолован. Ово је само наставак најстрашнијег шиканирања. Кеп је, иначе, стекао услове за отпуст јер је одслужио чак 95 одсто казне, а остали осуђеници буду пуштени кад одслуже две трећине казне. Његов случај је доказ како се хрватско правосуђе односи према Србима – закључује адвокат Палибрк.

Подсећамо, капетан Драган је крајем маја писао Ивици Дачићу и Новаку Ђоковићу. Он у Лепоглави служи казну од 13 година због недоказаних ратних злочина.

Оставите Коментар