Заменик градоначелника подсећа да је обавеза Града Београда да „поправи и очисти све што ови хулигани униште“, те да се то наплаћује из буџета.

Градске службе и јавна предузећа пописују штету која је нанета јавној инфраструктури лепљењем налепница на саобраћајним знаковима, семафорима, туристичким тотемима као и на фасадама, уништавањем табли за паркирање, рушењем заштитних ограда како последња два дана тако и неколико недеља уназад, каже заменик градоначелника Горан Весић и најављује тужбе против организатора протеста.

Горан Весић каже да је обавеза Града Београда да „поправи и очисти све што ови хулигани униште“. Према његовим речима чишћење и поправка коштају и плаћају се из буџета.

– Није нормално да сви грађани Београда плаћају поправку онога што униште Бошко Обрадовић, Драган Ђилас или Јелена Анасоновић. Зато ће Град Београд све трошкове које је имао да поправи и очисти оно што су ови хулигани уништили лепо да фактурише њима, па да они плате штету коју су направили – рекао је Весић.

Градско јавно правобранилаштво поднеће тужбе за накнаду штете против лица која су се у складу са законом декларисала као организатори протеста, наводи Весић.

– Према закону, званични организатори јавног скупа одговарају за штету која настане током одржавања тог догађаја, тако да ће Ђиласова марионета Анасоновић заједно с другим организаторима лепо да плати штету која је настала током одржавања протеста који је формално организовала. То је поштено, мада би било фер да сву штету плати прави организатор свих протеста и нереда у Београду Драган Ђилас – поручио је заменик градоначелника Београда.

Весић је додао да та тужба нема никакве везе с правом грађана да протестују, мирно и у складу са законом.

– То што је Србија омогућила свакоме да протестује не даје онима који организују протесте право да уништавају јавну имовину која припада свим грађанима, па и њима – закључио је Весић.