Шиптари на Косову крију више од 250.000 комада илегалног оружја које потиче од терористичке ‘Ослободилачке војске Косова’. Ово су званични подаци министарства полиције лажне државе Косово!

Према статистичким подацима, у поседу грађана на Косову има око 250.000 комада илегалног оружја. Овај број је мањи за око 100.000 комада оружја од прелиминарне истраге, у којој је било око 360.000 илегалних комада наоружања, наводи се у њиховом саопштењу.

Коментаришући ове наводе, бивши потпуковник КОС Љубан Каран каже да је терористичка ОВК расформирана, али није разоружана.

  • Као и по многим другим питањима и ту им је међународна заједница гледала кроз прсте. Главнина оружја налази се у илегалним складиштима. То оружје је све време потенцијална опасност за Србе на северу Косова јер је сакривено како би се на сигнал опет употребило за албанско овладавање Косовом у целини. Уместо да временом опасност по Србе опада, она се повећава и због повратка значајног броја бораца ИСИС из Сирије и са других ратишта, који су добро обучени, индоктринирани и мотивисани да оружје употребе – упозорава Каран.

Генерал Божидар Делић оцењује чак да ова статистика није истинита и да је број илегалног оружја знатно већи.

  • Ово оружје је опасност за Србе на Косову. Позната је чињеница да Шиптаре није тешко изманипулисати и покренути на побуну. Сетимо се 2004. године. О овоме би морала да размишља и власт у Србији и да стално упозорава УНМИК и КФОР, јер су њене снаге недовољне да заштите Србе – наглашава Делић.

Д. Кљајић

Leave a Reply