За нас у Србији нема никаквих тајни што се тиче дешавања у Белорусији. Све смо ми те претње али и остварење претњи већ видели и осетили на својој кожи. Западне земље жељне ресурса и тржишта али и јефтине радне снаге која неће као сада радити у интересу Белорусије него у интересу појединаца или корпорација су спремне да изазову још једну кризу у традиционалној руској зони интереса . Још једном се напада православни народ у Европи. Белоруси имају наш пример да проучавају и не пристају на страно мешање у ситуацију у земљи.

Та криза коју запад форсира под окриљем фантомског увођења демократије, слободе говора као и људских права се управо дешава у земљи која је практично предстража Русије. Наравно да је та мантра превише пута коришћена али и даље се користи без обзира на већ превише провидне трикове и фазоне и на силу покушава да мења системе који им нису по вољи.

Председник Француске Макрон позива да се подржи опозициона представница у намери да постане председница иако је побегла из земље не сачекавши ни званичне резултате. Ти резултати су такви да би требало да се тотално батали политике јер је народ у Белорусији још једном дао поверење Лукашенку. Човек који је укинуо незапосленост али и криминал има неограничено поверење народа. Али то није довољно па и европски парламентарци позивају на нове изборе кршећи сопствену мантру о демократији јер је по њима демократија само оно што њима одговара.
У тоталној шизофренији која према Русији траје већ превише година вољом светских моћника који бомбама шире свој вид демократије и људских права а чије уранијумско милосрђе смо осетили на својим главама позива се легални председник Белорусије да се повуче. То се неће десити. Нико на истоку више нема никаквих заблуда око намера НАТО пакта и земаља које жуде за богатствима истока.

Још једном ће налетети на чврст отпор и Белоруса и Руса који не дају ни педаљ своје земље ни странцима а ни издајницима сопственог народа и сопствене нације.

Владимир Путин је јасно поручио Немачкој канцеларки Ангели Меркел да нема ништа од спровођења намера запада да се убаце у Руско „двориште“ и да ће све бити ефикасно сасечено у корену. И да намера да Русију упорно опкољавају а све време се као бране од Русије више нема плодно тло ни у чијој глави на источној хемисфери што доказује стална и упорна конфронтација на разним адресама од Либије, Сирије па до Белорусије. Тотлна хистерија на западној хемисфери је настала и када су Руси објавили да почињу са серијском производњом вакцина против ковид19 вируса. Таква хистерија је просто не вероватна. Иде се дотле да је објављена вест да ће Европа од Британаца купити вакцину која не постоји и то у дозама од 300 милиона само да би се Русима ставило до знања где им је место. Предвиђени број доза које ће Руси направити креће се око 200 милиона а то је довољно да се сви грађани бивших совјетских република вакцинишу па чак и још пар пријатељских земаља. Мантра гласи све што је руско је лоше и непријатељско а наше бомбе од уранијума су лековите. Али у те глупости више нико не верује а Белорусија ће бити само још један доказ али и неуспешан покушај наношења штете Руској зони утицаја.

Владимир Пребирачевић, директор Српско-Руског центра „Мајак“

1 KОМЕНТАР

Оставите Коментар