Новинар Џон Боснић гостујући у емисији на Јутјуб каналу „Српска прича“ подсетио је на један од језивих злочина ОВК и НАТО током агресије на СРЈ 1999. године. Боснић је рекао да је то најмасовнији појединачни злочин током НАТО агресије јер је у једном нападу убијено 78 цивила.

Боснић је испричао да је на почетку агресије група албанских цивила из Ђаковице решила да уместо у Македонији, спас од НАТО удара потраже у централној Србији. Ово се није допало локалним командантима ОВК који су мотором позвали НАТО да бомбардује колону, тврди Боснић.

Познати новинар каже да је у нападу на колону трактора за један минут убијено 78 цивила међу којима мајке са малом децом. Боснић је испричао да су они изгорели од НАТО бомби и да су призори били језиви.

Боснић је рекао да дешавања на Косову 1999. године једино могу да се упореде са Хитлеровим нападом на друге земље у Другом светском рату.

Он је испричао да је напад на РТС наредила директно Хилари Клинтион. Боснић је тада био дописник јапанске телевизије и у тренутку напада је требао да шаље материјал из зграде РТС за матичну кућу у Јапану. Он је објаснио да је закаснио 45 минута и да му је то спасило живот.

Оставите Коментар