„Ростех“ је навео да је нови систем опремљен јединственом оптичко-електронском станицом

Руски холдинг „Електроника“ почеће ове године серијску производњу најновијих комплекса за управљање ватром средстава противваздушне одбране „Магистар-СВ“. Систем је прошао државна испитивања и предат војсци, саопштила је прес служба корпорације „Ростех“, чији део је наведени холдинг.

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

  • Холдинг „Роселектроника“ ће 2021. године почети серијску производњу комплекса аутоматизованог управљања ватром средстава ПВО „Магистар-СВ“. Нови обједињени модул је предвиђен за извиђање ваздушног простора помоћу спољних и уграђених извиђачких средстава и за координацију противавионске борбе. Прошао је државна испитивања и прихваћен је у руско војсци – изјавили су у корпорацији.

„Ростех“ је навео да је „Магистар“ опремљен јединственом оптичко-електронском станицом способном за аутоматско откривање, препознавање и праћење ваздушних циљева.

  • Kако би обезбедили овакве техничке могућности експерти су морали да направе базу података оптичких карактеристика различитих ваздушних циљева и карактеристика интерференцијских зрачења – додали су у прес служби.

У састав „Магистра“ улазе и малогабаритни детектори радара који се састоје од радара за надзор и прецизних координата. Према „Ростеху“ овај радар је „испред свих тренутно познатих радара“.

Предвиђена је могућност интегрисања „Магистра“ у подсистем управљања ПВО перспективних и постојећих противавионских ракетних система за борбу против високо прецизног наоружања и вишенаменских беспилотних летелица.

Развој и производњу обједињеног модула „Магистар-СВ“ изводи компанија „Рубин“, која припада концерну „Вега“, холдинга „Роселектроника“. Kако је навео генерални директор компаније „Вега“ Вјачеслав Михејев, током развоја „Магистра“ узето је у обзир искуство војног комплекса „Барнаул-Т“.

  • У састав обједињеног модула улазе квалитативно нова средства за извиђање ваздушног простора, која задовољавају савремене захтеве домета и тачности откривања ваздушних циљева. Ово је оптичко-електронска станица, преносни оптичко-електронски уређај за посматрање, радарски детектор мале величине и станица за радио-електронско извиђање – додао је Михејев.

Оставите Коментар