У име слободе новинарске професије и зарад заштите личне безбедности чланова наше редакције и њихових породица, обавештавамо јавност да је Бобан Богдановић упутио претеће поруке редакцији „Националист“, након што смо објавили низ текстова који су резултат темељног истраживачког новинарства о Богдановићевим девијантним склоностима са елементима криминалитета, а о чему јавност има пуно право да буде упозната, с обзиром на његове претензије да се бави политичким активизмом који је отворено заснован на промоцији албанског сепаратизма и рушењу уставног поретка Србије у садејству са страним држављанима из редова тзв. руских опозиционара. 

Истовремено обавештавамо грађане Србије да је током свог напада на наше новинаре, Богдановић потврдио аутентичност и истинитост писања „Националиста“ о њему, тврдећи да покушавамо да га „уценимо изношењем прљавштина из прошлости“ (редакција је у поседу доказа овог признања). Сва сазнања о Богдановићу су медијски објављена у јавном интересу и у складу са новинарским стандардима, те је јасно да нема простора за било какву уцену.  

На озбиљност Богдановићевих претњи указује чињеница да је најавио наставак својих напада на редакцију „Националист“. 

Међутим, без обзира на ризике, „Националист“ ће наставити са објективним извештавањем јавности о Бобану Богдановићу и његовим најближим сарадницима. 

Оставите Коментар