Последњих недеља у дневним новинама “Данас” и телевизији “Н1” чланови невладине организације “Council for Strategic Policy” нападају Србију због куповине руског наоружања. Шта је то Савет за стратешке политике? Ко су његови чланови? Ко се налази на његовом челу? Ово су питања на која ће портал Истрага покушати да да одговор.

Ко су чланови Савета за стратешке политике?

Савет за стратешке политике или “ Council for Strategic Policy ” је основао Драган Шутановац, функционер Демократске странке. Ова организација је основана почетком 2019. године и окупља НАТО лобисте из сфере војних и безбедносних служби. Драган Шутановац је председник и оснивач ове НАТО лобистичке организације. Ова организација је у последње време критиковала сарадњу Србије и Русије, омаловажавала донације оклопних возила из Русије и критиковала даље наоружавање Србије. Драган Шутановац је бивши Министар одбране који је по налогу Нато-а истопио на стотине тенкова типа Т-55, уништио велики број ракета ПВО, учествовао у уништавању Војне гимназије и Војне Академије.

Никола Лунић

Никола Лунић је извршни директор ове организације. Никола Лунић је сведок да је Нато дубоко инфилтриран у наше војне структуре с обзиром да је у војсци био капетан брода. Као Нато лобиста добио је могућност да неколико година буде војни аташе у Лондону. Он је такође и суоснивач ове Нато лобистичке невладине организације. Никола Лунић је и члан Демократске странке.

Петар Радојчић

Петар Радојчић је потпредседник ове организације. Као и његов колега Никола Лунић он је такође Нато лобиста и бивше војно лице. Последњих 15-так година професионалне војне службе био је: наставник Тактике копнене војске у Генерал-штабној школи; командант артиљеријске бригаде; оперативац у команди корпуса; командант Војног округа Београд; начелник Управе за обавезе одбране у Министарству одбране (МО); начелник Управе за људске ресурсе (Ј-1) у Генералштабу Војске Србије и Црне Горе (и Војске Србије) и директор Инспектората одбране (МО). Као кадар Демократске странке од 2012 године ради у Министарству правде.

Оставите Коментар