Савезници у НАТО-у саслушали су извештај представнике Бугарске о ситуацији око оптужби против Русије и изразили пуну солидарност и подршку Софији, саопштила је портпаролка НАТО-а Оана Лунгеску.

„Бугарски представници информисали су данас Северноатлантски савет о илегалним дејствима грађана Русије у Бугарској… Савезници НАТО-а изразили су забринутост због континуираног дестабилишућег понашања Русије, а такође су изразили пуну подршку и солидарност са Бугарском“, написала је портпаролка Алијансе на Твитеру.

Крајем априла Бугарска национална телевизија је, позивајући се на тужилаштво, саопштила да је шест руских држављана осумњичено за експлозије у фабрикама и војним складиштима у Бугарској, од којих је троје оптужено за покушај убиства бугарског бизнисмена Емилијана Гебрева.

Бугарска је 29. априла прогласила помоћника војног аташеа Русије за персону нон грата. Бугарско Министарство спољних послова изјавило је да је обавило „темељан и озбиљан“ разговор са руским амбасадором у Софији у светлу сумњи на рачун Русије.

Касније је министар спољних послова Русије Сергеј Лавров за ово протеривање рекао да је Софија таквим изјавама одлучила да надмаши Праг, где су средином априла руске обавештајне службе оптужене за умешаност у експлозију на складишту муниције у селу Врбјетице 2014. године.

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

Оставите Коментар