– Лажне су и нетачне информације да су се јединице РОСУ повукле са Газивода. До почетка ове конференције још увек се налазе на Косову – поручио је на другој конференцијији за штампу директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић.

Радници Центра за екологију, Немања Миловановић, Милош Милић, Никола Ђуровић, Гаљак Ненад су задржани од стране специјалне јединице РОСУ.

 

– Они немају то право.По трећи пут Срби виде да не могу да рачунају на КФОР и НАТО. Јасно вам је да вам је лаж да се ово одржава због унутрашњих политичких игрица на Косову. Поручујемо им. Доста је игрица. Време је да се неодговорним потезима коначно престане.

– Ми хоћемо компромис, мир, али часа нећемо часити да заштитимо наш народ на Косову – рекао је Ђурић. – Спроводе се активности војске на територији целе Србије како биу се створили услови да спречемо насиље. Ми од ЕУ и НАТО више немамо користи. Нико од њих се не бави узроцима. Ни послом за који су ангажовани.

ПРВА КОНФЕРЕНЦИЈА: ТАЧИ ХОЋЕ ДА СЕ СЛИКА И СЛОБОДНО ШЕТА ПО ЈЕЗЕРУ ГАЗИВОДЕ

Директор Владине Канцеларије за Косово и Метохију, Марко Ђурић, држи конференцију за штампу поводом драме која се одвија у Зубином Потоку.

Како смо раније јавили, специјалне јединице РОСУ су заузеле језеро Газиводе.

– До зуба наоружане специјалне јединице РОСУ су упале на језеру Газиводе како би омогућили Хашиму Тачију да посети језеро. Тачи и његови терористи су на Газиводама извршили упад како би он могао слободно да се слика и воза у чамцу на језеру. Они су морали да склоне све Србе који су се тамо нашли. Све људе који су се затекли у Центру за екологију су везали а потом и ухапсили. Имају само један циљ а то је да застраше све Србе на Косову,

Ђурић је истакао да су обавестили Међународну заједницу о свему што се дешава на Косову.

– По свим међународним договорима и споразумима они не могу то да раде. Дакле, овако нешто се десило наочигледа међунарне заједнице. Све који смо звали да их обавестимо о овом инциденту нису реаговали. Они ћуте. Упозорили смо међународну заједницу и Приштини да нећемо толерисати никакву агресију на Србе.

– Председник Србије је наложио Начелнику генералштаба да подигне војску на највишу борбену готовост. Србија у складу са резолуцијом 1244 неће дозволити да се врши агресију према нашем народу – рекао је Ђурић.